Posiadam wersję alkohola tzw.darmową.(ze strony producenta-najnowszą)
ma być czynna 30 dni.
Mam plik obrazu (zwykłe CD-700MB) zrobione programem Clone 4.2.0.2
--->*.sub;*.ccd;*.img.
Chcialbym wypalić płytkę z małą predkością wypalania np. x1,x2 lub x4
Niestety-mimo, że w opcjach/ustawieniach alkohola poustawiałem predkość jak wyżej
dla różnych profili nagrywania, gdy chce wypalić płytę pojawia się prędkość "MAX" lub "x48" <----tylko dwie możliwości.
Nie ma możliwości wpisania z ręki.
Czy to możliwe, że w pliku obrazu jaki posiadam jest już ustawiona prędkość zapisu?
A może moja nagrywarka DVD/CD- LiteOn - LH-18A1P
Probowałem odinstalowac alkohola,czyścić rejestr i ponownie instalować ----- zawsze tak samo.
Programem Clone także,nie chce wypalić z moją predkością.Mimo że ustawiam przed samym wypalaniem to co chcę<---------daje taką mozliwość.
Wypala sam z siebie z prędkością ok x16.
Alkohol wypala sam z siebie z predkością ok x24.
Ja się tak nie bawie - ,Nicea albo śmierć
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 103 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-09-29, 01:42
Ciężki temat bo nigdy nie miałem z tym problemu ale faktycznie problem może wystąpić.
Po pierwsze nagrywarka posiada minimalne prędkości nagrywania tak samo jak i płyta.
Tego nie przeskoczysz.
Znowu najkorzystniejsze jest wypalanie na średniej prędkości nagrywarki bo wtenczas ona zapisuje najkorzystniej i minimalna prędkość może wnosić błędy tak samo jak maksymalna.
Oczywiście minimalną prędkością nigdy nie będzie x48 ( no może za x lat )
Druga sprawa to to, że plik obrazu może mieć określoną prędkość zapisu.
Zależy to od ewentualnych zabezpieczeń dla danego obrazu. Ta prędkość może być różna ale przy nagrywarkach cdr bez problemu można ją zmienić.
Alcohol przy nagrywarkach dvd zachowuje się faktycznie dziwnie.
U mnie po testach raz ten sam plik pozwala zapisać x6 a drugim razem upiera się przy x48.
Jak pozwalam użyć nagrywarki cdr i potem zmienię przed samym zapisem na dvd pozwala zapisać x6 ale jak nie pozwolę użyć nagrywarki cdr od razu mam wyłącznie max i x 48.
Ja mogę tak kombinować bo mam wybór.
Ty może nie masz nagrywarki cdr więc wyboru możesz nie mieć.
Możesz podpiąć nawet jakąś walniętą na sztukę i pokombinować.
Ale to nie zmienia faktu, że problem jest.
Znowu pytanie dlaczego się upierasz na taką minimalną szybkość.
Jezeli to muzyka czy film zrozumiem ale do tego nie używa się alcohola.
Jeżeli to dane czy gra to nie widzę problemu w nagrywaniu z tą szybkością i postępowanie alcohola jest prawidłowe o ile profil nie zawierał danych z jakąś minimalną predkością bo to jest wymagane dla niektórych zabezpieczeń. Nagrywarki w trakcie nagrywania dopasowują swoją szybkość wypalania do danych warunków więc może się okazać, że faktycznie nagrasz to z prędkością np. x8.
Jeżeli w obrazie masz film lub muzykę to zamontuj wirtualny obraz a potem użyj np. nero.
Cały czas nie rozumiem dlaczego upierasz się przy tej prędkości.
Są inne programy do nagrywania bo życie nie samym alcoholem płynie
Proponuję dokładnie poczytać stronę: wszystko o nagrywaniu płyt Tam siedzą fachowcy od tych tematów i nikt raczej Ciebie nie pobije jak się spytasz Co najwyżej dostaniesz bluzga, że nie umiesz czytać a problem był już opisany
Jak dowiesz się o co dokładnie chodzi albo w inny sposób rozwiążesz problem z tym programem napisz o tym tutaj to skorzystają inni.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 750 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-09-29, 19:39
Mam stare urzadzenie multimedialne....ktore tylko odczytuje plyty z predkoscia....max X 8,na klikadziesiat wypalonych plytek z prędkoscia alkoholową......hheheheheheh lub Clonową ..........4-ry plyty nie chodza tak jak trzeba.lub chodza ale potem przestaja dzialac.
Alkohol przewaznie pisze po wypaleniu ze srednio nagrywal CD z predkoscia X28...i tak dalej
Clone pisala ze nagral z predkościa np.X16 nigdy nie miejszą.
Dlatego chce miec mozliwosc sprawdzenia.........czy to wina predkosci nagrywania,ze cos nie dziala potem tak jak trzeba przy odtwarzaniu.
Czy po prostu to wina......kiepsko zrobionego pliku obrazu (mozliwe ze sa w nim błedy bądz zabezpieczenia).
Acha po nero plyty sa spalone........nie dzialaja.
Moze dlatego ze nero.......praktycznie nie uzywam i nie znam wcale.
Jesli nie bede mial takiej mzozliwosci.to trudno.....jakies koszty trza ponieść.hehehhe
Straty musz być.......4plyty x ok 50gr. X kilka minut ..to i tak sukces.
Dzieki za linki...........poczytam.
Jeli cos wyczytam lub sie dowiem.......to napisze co i jak.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 103 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-09-30, 20:02
Nero jest wyśmienitym programem do wszelkiego wypalania danych razem z muzyką i filmami. Oczywiście nie wypala on żadnych obrazów bo nie do tego służy.
Wszystkie nowe nagrywarki mają systemy zabezpieczeń przed zniszczeniem płyty i nero je obsługuje. Dlatego proponuje abyś poznał nero bo jest to jeden z najlepszych i ile nie najlepszy program do wypalania płyt.
nerodvd.jpg Nero2
Plik ściągnięto 121 raz(y) 27,46 KB
nerocdr.jpg Nero
Plik ściągnięto 124 raz(y) 34,25 KB
_________________ Gość jak szukasz pomocy pisz na tym forum Gość nie smuć się bo życie jest piękne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum